Gluténmentes Receptek

Paleo konyhatündéreknek – Minden Napra Egy Recept

Cukkini krémleves, sajtos baconös húsival és a málnás tiramisu esete


A Rakott Bumpli kiváló előétele a cukkíni leves, tejszín helyett kókuszliszttel

SzerEtet

Egy hangulatos és gasztronómiai élményekben gazdag szombat délutánt tölthettünk együtt.

Első alkalommal cukkinis krémlevest, sajtos&baconos húsit készítettünk salátával.  Desszertnek pedig málnás tiramisut.

Első körben a cukkini krémleves és a málnás tiramisu receptjét osztom meg veletek.

Cukkini krémleves:

Hozzávalók:

  • 1kg cukkini
  • 3 nagyobb burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 3 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • provence-i fűszerkeverék ( kakukkfű, bazsalikom, majoranna, petrezselyem, rozmaring).

Elkészítés:

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszelem, a burgonyát megpucolom és felkarikázom, a hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy fazékba vajat olvasztok, rádobom a hagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a burgonyát ill. pár perc múlva a cukkinit is. Felengedem annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózom, borsozom, provence-i fűszerkeverékkel ízesítem és addig főzöm míg a burgonya meg nem puhul.  Ekkor öntöm bele a tejszínt és főzöm még 10 percig. Botturmixal krémesítem. Füstölt sajtos pirítóssal kínálom.

Málnás tiramisu: 

Hozzávalók: 

  • 25 dkg  mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín ( jól lehűtve)
  • 2 adag főzött kávé
  • babapiskóta ízlés szerint
  • málna ízlés…

View original post 580 további szó

Advertisements

Information

This entry was posted on július 20, 2012 by in PaleoMuffin and tagged , , .

Navigáció

Pink-Briefcase

working hard, dreaming big, and having fun

Broadside

Smart and surprising

A mosódió specialista - info@natur-all.hu

A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz. (Albert Schweitzer)

%d blogger ezt kedveli: