Gluténmentes Receptek

Paleo konyhatündéreknek – Minden Napra Egy Recept

Mézes Kenyér Paleo Karácsonyi sütemények sorozat 4.


Paleósított mézes kenyér – narancsos mascarpones-kókuszos-vagy aromás krémmel

Finom is, szép is, díszcsomagolásban kitűnő ajándék ötlet! 🙂

Hozzávalók:

TÉSZTA

8 dkg KÓKUSZVAJ vagy kókuszolaj (próbáltam már sima libazsírral is, egyáltalán nem volt rossz)

30 dkg xilit

2 tojás

1,5 dl kókusztej / mandulatej

1 tk őrölt szegfűszeg és 2 tk őrölt fahéj

5 dkg darabolt dió

1 citrom héja (lehet kapni citromhéj port is, de az nem olyan finom…..

annyi MAGLISZT pl mandulaliszt, hogy galuska sűrűségű legyen a tészta (kb. 40-45 dkg Alfa-mix, Naturbit) elkeverve 1 csapott tk szódabikarbónával

-a krémhez: 25 dkg mascarpone

1 dl tejszín

1 csomag vaníliás cukor

3 dkg méz

reszelt narancshéj és fél narancs leve

pici só

Elkészítés: A zsírt / vajat habosítsuk fel a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, a mézet és a tejet a fűszereket. Keverjük bele a lisztet, és a darabolt diót.

Kikent, lisztezett 24 cm-es tortaformában süssük 160-170 C fokon kb. 1 órát, míg a tűpróba teljesen megsültnek mutatja. Tegyük rácsra és hagyjuk kihűlni.

A krémhez keverjük ki a mascarponét a vaníliás cukorral és mézzel. Reszeljük bele a narancs héját és öntsük hozzá a levét. A tejszínt verjük fel keményre és óvatosan forgassuk bele a krémbe.

Tálaláskor a szelet mézes mellé halmozzunk a krémből.

TIPP: Pikánsabb lesz a krémünk, ha reszelünk kevés narancslikőrt öntünk hozzá.

Reklámok
Pink-Briefcase

working hard, dreaming big, and having fun

Broadside

Smart and surprising

A mosódió specialista - info@natur-all.hu

A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz. (Albert Schweitzer)

%d blogger ezt kedveli: