Karácsonyra nekünk háziasszonyoknak fel kell készülni és gyakorolni, elpróbáljuk a menüt és a desszertet, mint egy együttes a fellépés előtt a teljes bemutatót. Nem szeretnénk felsülni a premieren mi sem… És mi sem egyszerűbb, mint sikert aratni egy jól bevált, exkluzív tortával. Tetejét kedvünk szerint díszíthetjük mézes mandulával, mézes pirított dióval stb.
35 dk maglisztet a szodabikarbonával, 18 dkg kókuszvajjal, 2 – 3 tojással és 15 dkg xilittel deszkán összegyúrunk. A tészta felét kikent tortaformába tesszük és belelapítgatjuk hogy a pereméig érjen. Külön készítünk 1 kg reszelt – szeletelt (tetszés szerint) almával, 20 dkg xilittel, vaníiliával, 10 dkg mazsolával és késhegynyi fahéjjal tölteléket, melyet három részre osztva, a tésztával bélelt tortaformába rakunk. Minden almás rétegre egy-egy tésztalapot teszünk, melynek széleit mindig az oldaltésztához nyomogatjuk. Forró sütőben átsütjük, és a formából kivév. Legcélszerűbb nyitható formát használni, mert ebből könnyen és szépen kivehető a sütemény.
(Köszönet a Sütigyárnak!)
Smart and surprising
A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz. (Albert Schweitzer)