Gluténmentes Receptek

Paleo konyhatündéreknek – Minden Napra Egy Recept

Paleo Karácsonyi Sütemények 2.


Kép

 

Karácsonyra nekünk háziasszonyoknak fel kell készülni és gyakorolni, elpróbáljuk a menüt és a desszertet, mint egy együttes a fellépés előtt a teljes bemutatót. Nem szeretnénk felsülni a premieren mi sem… És mi sem egyszerűbb, mint sikert aratni egy jól bevált, exkluzív tortával. Tetejét kedvünk szerint díszíthetjük mézes mandulával, mézes pirított dióval stb.

Hozzávalók

  • 35 dkg mandulaliszt
    1 csipet szódabikarbóna
    18 dkg kókuszvaj
    15 dkg Xilit
    2 egész tojás (lehet három is…:)
  • A finomságos töltelékhez:késhegynyi fahéj
    1/2 csomag vaníliabél
    10 dkg mazsola vagy aszalt tőzegáfonya
    20 dkg Xilit
    1 kg szeletelt alma vagy reszelt alma

35 dk maglisztet a szodabikarbonával, 18 dkg kókuszvajjal, 2 – 3 tojással és 15 dkg xilittel deszkán összegyúrunk. A tészta felét  kikent tortaformába tesszük és belelapítgatjuk hogy a pereméig érjen. Külön készítünk 1 kg reszelt – szeletelt (tetszés szerint) almával, 20 dkg xilittel, vaníiliával, 10 dkg mazsolával és késhegynyi fahéjjal tölteléket, melyet három részre osztva, a tésztával bélelt tortaformába rakunk. Minden almás rétegre egy-egy tésztalapot teszünk, melynek széleit mindig az oldaltésztához nyomogatjuk. Forró sütőben átsütjük, és a formából kivév. Legcélszerűbb nyitható formát használni, mert ebből könnyen és szépen kivehető a sütemény.

(Köszönet a Sütigyárnak!)

Navigáció

Broadside

Smart and surprising

A mosódió specialista - info@natur-all.hu

A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz. (Albert Schweitzer)